2017-10-23 142 views
老婆知我鍾意食海鮮,登特訂左台黎食日式磯燒海鮮放題,我地都算早去到,估唔到平日晚上都幾多人,好才重新裝修過,座位都寬敞舒適。入到去見到飲品以自助形式,有多款汽水,仲有啤酒、清酒提供,另外仲有雪條自助雪櫃。老婆話食好D,所以加錢升級,包括特定的野食,好似和牛壽司、黑松露海膽蒸蛋等等,呢度的食物種類多選擇,整齊分類好等客人容易落單,至於磯燒北海道燒蟹蓋、鮑魚亦可以另外俾錢單點~磯燒方面客人可以自己燒,餐廳有提供鹽、清酒自行調味,有唔明亦可以問店員。首先會按照客人數目送上免費的磯燒海鮮拼盤,有北海道燒蟹蓋、鮑魚、扇貝、大赤蝦,如果升級左的客人可以食完再點,普通放題的亦可以逐款加錢點。北海道燒蟹蓋非常鮮甜,濃濃的蟹味啖啖肉,鮑魚、扇貝、大赤蝦新鮮又大大隻。其他磯燒海鮮我覺得生蠔、青口、蟶子都非常唔錯,食材新鮮 ,仲有蔬果類可以選擇,老婆超愛燒菠。第一次食海膽就是呢個黑松露海膽蒸蛋,熱熱,海膽份量都大塊,味道鮮甜,下次可以挑戰海膽刺身,蒸蛋有淡淡的黑松露味,令我有驚喜。放題任食亦有好多野食,好似刺身有多款選擇,如三文魚、虎蝦、希靈魚、象拔蚌、赤貝等。壽司款式多,一口大小可以食多幾件。燒物即刻燒,

壽司款式多,一口大小可以食多幾件。

燒物即刻燒,必食牛舌、日本甜薯,特別羊架燒得好好,仲有芝士焗生蠔等。

炸物方面連炸芋丸、炸榴槤都有,仲有炸雞軟骨、雞翼等、烏冬、關東煮等等。

仲可以點精選甜品,包括泡芙、布朗尼、楊枝甘露、櫻花奶凍等,我自己就比較少食甜食,兩個人食到超級飽,如果同一大班朋友黎仲開心,可以點更多唔同的食物。

2017-09-19
$280 (Dinner)