2024-11-24
10月初同朋友用優惠價錢每人$ 709食左一個好滿足嘅早午餐餐廳內部裝修簡潔明亮,加上360度港島美景真係冇得彈。打頭陣嘅香草麵包雖然好好味。但為咗留肚我哋都唔敢添食海鮮拼盤先聲奪人,有生蠔、煙三文魚、帶子、韃靼三文魚、韃靼鱸魚同魚子醬,全部都好新鮮。雖然食完有啲意猶未盡,但隨之而來嘅三「小」碟已經分散左我哋嘅注意力,有水牛城馬蘇里拉芝士配番茄、慢煮小牛腰肉配三文魚及酸豆醬同埋雞肝醬,水馬城芝士完全冇令人失望,平時唔食鵝肝嘅我居然覺得個雞肝醬配脆片好香口,同小牛肉薄片平分春色。跟住落嚟有龍蝦燉肉意大利粉同番茄煙肉意大利麵,呢兩道意粉濃厚嘅醬汁各有特色,我哋原本已經開始有啲飽但係都忍唔住連汁都食晒,未到主菜已經八成飽但面對三道主菜包括煎鱸魚、烤春雞同意式切片牛排都唔想錯過,點知最後仲有一個賣相勁吸引嘅生果加甜品盤,加埋soft drink 無限添飲,食完呢餐真係飽到一個點因為食物嘅份量唔細,我哋食到後來嘅意粉先確認原來所有食物都可以無限添食。最後我哋只係encore 左生蠔2次,其他食物雖然好好食但都只能食一次當日係星期日,但餐廳只係若三成滿,若果係以前應該🈵⋯⋯希望多啲香港人留港消費啦