2018-02-21 531 views
經過見到尖沙咀火鍋店,任飲任食都只係$318一位,而且係冇限時,仲有刺身食,我哋六個人一於入去試吓。成個任飲任食套餐已經包左12款食物,首先叫咗我最鍾意食嘅阿嫲雞煲,叫咗一隻雞微辣,雞肉肉質鮮嫩,而且非常香滑,我哋再encore左一煲。飲品方面,有多款韓式罐裝飲品選擇,仲有自家製嘅涼茶添,我都試咗三四款飲品了。同時間兩款前菜、刺身拼盤同埋冬菇炆鮑魚一齊上,真係大贊啲冬菇炆得好琳,食落去煙煙銀銀,滋陰補腎。海鮮拼盤非常新鮮,而且入面有唔同款式嘅海鮮,包括我最鍾意嘅蟶子同埋羔蟹。每款海鮮只需要灼幾分鐘就食得,食落去非常鮮甜,特別係隻蟹,非常多肉啊。火鍋配料包括有牛頸脊、手打雙滑、雲吞水餃、響鈴魚皮同埋有機蔬菜等等,如果食得唔飽仲有得encore添。最後六個人埋單$3000有找,每人嘅平均消費只係四百幾蚊,就可以食到一餐咁豐富嘅火鍋套餐,仲要係任飲任食,非常抵食。