2015-05-01
這店賣點1)份量取勝。份量超多多多,兩個人食,叫兩個餸已經好足夠。而平均每款價錢約$60-80。2)食物味道ok,雖然不算有什麼好大驚喜,但尚算好過平時一般的茶記。(因為今次晚餐只order 3款菜式,所以只能比較這3款)食物評級鳳梨生炒骨: 味道同平時食開一樣,不過不失。菜心炒牛肉:菜心稍為老,而且係成條上,較為難咬。牛肉都算炒得嫩,成碟夠香夠味。(如果可以切細菜心先炒更好)金磚(即炸豆腐):一黎到要襯熱食,因為似用左一層皮包住炸,再係面加味粉。如果凍左先食脆皮會淋哂,口感自然差左。豆腐應該用左百福,所以好滑。但建議人數3人以上先叫,因為食到第3,4件已經覺得脆皮好膩,之後皮無食,只食豆腐。3)上菜速度極快,order 後約5-10分鐘後即上。4)超多人排隊食,今晚係7點到店,不用排隊直入,但之後已經開始好多人排隊。最多人排隊時應該由7點半至8點半。(聽聞下午茶仲多人排)5)staff service ok.
食物評級
鳳梨生炒骨: 味道同平時食開一樣,不過不失。
3)上菜速度極快,order 後約5-10分鐘後即上。
5)staff service ok.