2019-08-26 1851 views
之前試過幾次都唔覺得半島冰室有咩特別,但係今次食完之後覺得佢嘅質素係的確比一般茶餐廳好嘅👌🏻🐟麻辣酸菜花膠水煮海斑米線[走辣走酸菜]($58)走咗辣就更加食得出佢夠唔夠鮮味(其實自己係唔鍾意食麻辣🤣)海斑係好多舊,但係花膠仲多🤣🤣海斑應該係冰鮮嘅但係冇冰鮮味👍🏻。鍾意佢加咗D芽菜,一啖啖食落去嘅口感都爽D。食得出佢嘅湯係冇乜味精味👍🏻🍳全日早餐($48)香煎豬扒:好大塊😮好似大人嘅手板咁大🤣,有啲部位唔夠腍,可能太瘦。雞肉腸 火腿 煎蛋轉炒蛋:大件😅薯餅:即炸好大嚿😍超脆好味🤤🍅索女餐($44)特濃番茄牛肉湯通粉:蕃茄湯真係好濃👍🏻,牛肉都好多唔係太韌配炒蛋、牛油多士:最鍾意佢嘅牛油多士牛油搽得好均勻同埋份量啱啱好👌🏻可以在看得脆啲,炒蛋份量都唔細,好滑。但係兩塊真係好飽😅女人食唔晒成個餐。雖然侍應們都好忙,但係態度仍然保持住好好嘅。繁忙時段係要搭枱㗎啦,排隊都排左幾耐,但係一次半次都無所謂😋
🐟麻辣酸菜花膠水煮海斑米線[走辣走酸菜]

🐟麻辣酸菜花膠水煮海斑米線[走辣走酸菜]($58)
🍳全日早餐

🍳全日早餐($48)
雞肉腸 火腿 煎蛋轉炒蛋:大件😅
薯餅:即炸好大嚿😍超脆好味🤤
🍅索女餐

🍅索女餐($44)
特濃番茄牛肉湯通粉:蕃茄湯真係好濃👍🏻,牛肉都好多唔係太韌
餐飲
2019-08-13
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$50 (Lunch)
🍳全日早餐
🍅索女餐