2015-01-08 864 views
唉,人最麻煩就係會有希望,有希望又總會失望。呢家車仔麵因為阿蘇當年推介而大熱,由太安樓檔仔搬咗入舖,最新仲擴張咗少少,持續受歡迎一定有原因,點都要去試試。個地步有啲難搵,搵吓就搵到。 嘩,啲餸多到呢,連豬手都有,腸都有幾款,滷水又有,真係花多眼亂,我點了:魚蛋、豬皮、冬菇、鮮竹卷、芝士腸,米粉,承惠$41 ,真係平到笑; 可樂都係賣五蚊。 醬有3款,咖哩、沙嗲、腩汁,我要沙嗲。 就份量來講,冇得輸,成碗質到實一實,都唔知點開始,食塊豬片先⋯⋯好爽喎⋯⋯有沙嘅;試吓個湯底先,好咸,可能因為太多沙嗲醬。其他配料,魚蛋質地可以,味道一般,冬菇最正,入味又腍,一份有成7, 8隻,芝士腸都有5 條,可惜車仔麵湯底同個醬都好重要。 「超級無敵」只不過係個名,唔好當真,銅鑼灣新記、榮記,冇得比,灣仔「車仔麵之家」贏成條街。 呢度開到凌晨三點,可能呢個先係最大賣點。
唉,人最麻煩就係會有希望,有希望又總會失望。

個地步有啲難搵,搵吓就搵到。

呢度開到凌晨三點,可能呢個先係最大賣點。
2015-01-05
$45 (Lunch)