2023-11-23
陰睛不定又忽冷忽熱嘅天氣…戶外活動都係等一等先😉但涼住冷氣喺商場一樣可以享受露營嘅樂趣嘅啫!是晚嚟到朗豪坊唔受天氣影響下預訂咗呢間CAMPING風嘅餐廳體驗吓😎呢度環境一流!!有偽草地, 木椅等仿野外佈置!坐低扮露營咁用餐真係幾過癮💯💯. ✨招牌粟米湯 $85露營裝備風格🏕️係非常濃厚嘅粟米味道🌽配上伴碟嘅極脆身多士沾住湯品嚐!別有一番滋味👍🏻. ✨大蝦明太子意大利麵 $178每條意粉都掛滿明太子醬汁😍大蝦蝦肉紮實彈牙!唔錯呀👌🏻👌🏻. ✨烤原條魚 $218店員真係拎埋嚟用火喺你面前網烤一烤🔥原條魚咁烤確係好有野外風味😂雖然味道唔算得上話好驚艷但勝在誠意十足!!. ✨肉眼牛扒風琴馬鈴薯 $238有驚喜🙆🏻♀️🙆🏻♀️擺盤精美以為味道會普普…卻估唔到叫咗五成熟嘅牛扒肉質又幾高質哦👏🏻牛味重且唔會韌👏🏻連隨附嘅烤野菜都味道鮮美!!. ✨營火朱古力棉花糖夾餅 $88打卡必備甜點🤩店員真係搬個小石爐俾我哋慢慢燒棉花糖!瞬間真係以為自己bbq緊🔥伴有餅乾&朱古力醬!燒好再配住食🤟🏻🤟🏻Super Fun!!. ✨三重芝士牛角包 $38熱辣送上枱!牛角包酥脆鬆軟!襯芝士仲係半溶狀態要趁熱食😚😚. ✨
✨招牌粟米湯 $85
✨營火朱古力棉花糖夾餅 $88
✨三重芝士牛角包 $38
熱辣送上枱!牛角包酥脆鬆軟!襯芝士仲係半溶狀態要趁熱食😚😚
✨露營者芝士蛋糕 $78
鐵盤造型好入戲😌面層為微烤過嘅金黃棉花糖粒粒!下層為芝士味勁勁勁濃郁嘅巴斯克芝士蛋糕🧀Cheesecake愛好人士千萬唔好錯過🙌🏻🙌🏻
✨花生醬焦糖金脆奶昔 $88
嗜甜嘅Be覺得好好飲❤️表面放咗焦糖金脆磚塊(唔怕太甜嘅話可以整碎撈埋入飲品之中😝)底下嘅奶昔奶滑又帶有花生香!甜蜜蜜之選!!
✨智利 Las Condes赤霞珠紅酒 $68
濃厚葡萄香氣🍇飲落微酸卻順喉🍷