2017-08-28 248 views
行街行開旺角,識飲識食嘅都知,旺角係幾夜都有野食之外,食物種類都係最多元化同集中嘅,今次同朋友食左呢間喺豉油街嘅旺囍車仔麵啦!之前完全冇留意到有間車仔麵,原來都算係新開冇耐,值得一讚嘅就係佢成功改善左傳統車仔麵點菜「浪費紙張」嘅問題,佢地係用膠板填寫你鐘意嘅餸,真係好環保!其實一早就應該係咁啦!晚市勁好生意,我地都要等左一陣先有位。如果你鐘意辣辣地,一定要揀麻辣汁,唔好揀秘製辣汁,咁就食得過癮啦!因為朋友揀嘅辣汁,即使揀左中辣,都唔係好夠辣。反而我揀嘅麻辣汁味道好突出。最後我地一人點左一碗麵,叫左碟油菜,兩杯飲品。食材方面,選擇超多,我點嘅豬大腸同陳皮魚旦都好入味魷魚爽口彈彈下;木耳同墨魚丸都同一般車仔檔一樣,中規中矩啦。我呢碗點左勁多餸,冇記錯有成5款,仲揀左好爽口嘅蕃薯粉添,大概60零蚊,老老實實,車仔黎計,都唔算平,不過幾好食。朋友點嘅係雞翼、魚片頭、芝士丸幼麵,因為三餸,只係40蚊,即刻覺得自己好大食雞翼有三隻,都忟得幾腍身;魚片頭都幾彈牙;只係芝士丸比較一般,粉感重。至於飲品就揀左凍豆漿($8)、凍檸茶($9),正正常常啦,但豆漿應該幾受歡迎,因為店員話我呢杯係最後一杯,哈哈

晚市勁好生意,我地都要等左一陣先有位。

食材方面,選擇超多,我點嘅豬大腸陳皮魚旦都好入味
魷魚爽口彈彈下;木耳墨魚丸都同一般車仔檔一樣,中規中矩啦。我呢碗點左勁多餸,冇記錯有成5款,仲揀左好爽口嘅蕃薯粉添,大概60零蚊,老老實實,車仔黎計,都唔算平,不過幾好食。
雞翼有三隻,都忟得幾腍身;魚片頭都幾彈牙;只係芝士丸比較一般,粉感重。至於飲品就揀左凍豆漿($8)、凍檸茶($9),正正常常啦,但豆漿應該幾受歡迎,因為店員話我呢杯係最後一杯,哈哈。
腐乳通菜:因為少食屋企飯,我地都點左個菜食下,15蚊,份量適中,菜葉嫩腍。
總計和朋友二人飽肚價$145,不過對面台兩個都$60/70蚊架啦,如果唔似我咁大食,點唔多其實都可以試下

車仔麵店黎講,環境都好乾淨企理,雖然好繁忙,但店員都好有禮。

2017-08-24
$70 (Dinner)