2018-09-17
約好左星期六去踏單車,雖然颱風將到來,但都無阻我地嘅雅興。但天氣太悶熱了,所以都踏得唔遠,只係由大圍去到科學園已經要休息下,食d野。我地去左W5 個邊,一來個面好似多d野食,二來望落好似呢邊嘅食廳會比較平民價。入面有大型連鎖店嘅餐廳,仲有其他小店,咁黎到呢到梗係唔想又食出面都食到嘅野。所以就揀左呢間。可能颱風將至,呢間餐已經將出面嘅露天茶座都收起左。我地見到佢個下午茶menu 都幾正幾抵食。入面有個大電視,坐低揀好左野食之後就去點餐區到俾錢同點餐。我地叫左三個set。秘製豬扒包配粗薯條果然冇叫錯呢個廚師推介,佢個豬扒包塊豬扒烤得好好。出面烤到乾身,咬落去入邊係軟嘅同唔乾。另外佢嘅食材好新鮮!生菜又脆又有水份,蕃茄又係又厚又新鮮。不過可能有d乾,我諗入面加d沙拉醬會冇咁乾。煙三文魚牛油果牛角酥配粗薯條呢個嘅食材又係好新鮮,牛油果好好味。佢有牛角酥係cafe 水準,讚!粗薯條炸得脆!夏威夷風光薄餅呢個餅底係脆底的,上面有ham 同菠蘿。呢隻ham 同平時個D 火腿唔同,呢個係咸d的。我好surprise 嘅係,我以為會係茶餐廳水準,但連杯凍朱古力都沖得好好!開心搵到呢到,過左個休閒嘅下午。
可能颱風將至,呢間餐已經將出面嘅露天茶座都收起左。
我地見到佢個下午茶menu 都幾正幾抵食。
秘製豬扒包配粗薯條
不過可能有d乾,我諗入面加d沙拉醬會冇咁乾。
煙三文魚牛油果牛角酥配粗薯條
夏威夷風光薄餅