2017-03-30
今日day off 同左爸爸食午餐。呢間餐廳之前已經想食架啦,但係晚餐時段真係好多人,所以放棄左食其他野。點知原來爸爸一直記住佢念念不忘!話要返去食返黎到先係十二點幾,唔洗等位即刻有得入座。入座率都好高啦有成七成滿。之後陸續有人入黎,唔洗幾耐都已經滿座睇黎附近既人都幾鐘意黎呢度食飯。午餐有set,有大概七至八樣野食揀,有飯又有麵,都好容易有岩食既野叫。價錢就由四十餘到五十不等。我就揀左海南雞飯。原來個set有例湯既,因為我自己唔鐘意飲湯,所以走左。個餐係好食,雞好滑,有雞味。點雞個汁都辣辣地幾開胃又好送飯。而且雞肉份量都唔少,我本身細身仲可以同爸爸開心share。不過個飯就有d 失望,唔似黃油飯,似黃薑飯多d。其實就算係黃薑飯都無問題,不過個飯有d 乾,如果我唔點d 汁落飯一齊食真係有d硬呀。但係呢度d staff 真係好有禮貌好好人,所以都會返黎encore 試下其他野食。
點知原來爸爸一直記住佢念念不忘!話要返去食返
之後陸續有人入黎,唔洗幾耐都已經滿座
睇黎附近既人都幾鐘意黎呢度食飯。
價錢就由四十餘到五十不等。
而且雞肉份量都唔少,我本身細身仲可以同爸爸開心share。
不過個飯就有d 失望,唔似黃油飯,似黃薑飯多d。