2024-07-15
同朋友食生日飯,見到呢間有六折優惠,所以我哋二話不說就揀咗呢間,雖然平咗,但係食完覺得好有驚喜,十分超值!而家店內裝修夠日系,師傅都介紹得好詳盡!一共有14貫壽司,其中一道係長崎縣伊佐木。伊佐木用左用昆布醃,配上柚子酸汁,同上面既辣蘿蔔蓉,食落好夠味,又有層次!大分縣深海池魚都好出色,師傅用火槍燒過,將魚油逼出嚟,師傅都有介紹係因為當日深海池魚既魚油脂夠多,所以可以用呢個方式,令整體更香口🤤另外,靜岡縣金目鯛配搭左麵豉醬,味道酸酸甜甜,肉質都好肥美😋呢道係直接交到手中既北海道扁貝 ,用醬油醃製後再炙燒,所以食落幾香口,夾埋紫菜一啖食,又香又脆,口感一流😆北海道馬糞海膽亦好顯出食材既高質,不單份量多,而且味道好鮮甜,十分濃郁,十分滿足🥰最後一道係大拖羅,都係又師傅直接遞上,大拖上面配上wasabi,令整體唔會太膩,同魚油配合剛好👍🏻甜品係自家製既抹茶奶凍,上面係濃濃既抹茶,可以解一解膩,下面則係好滑溜既奶凍,唔會太甜,係好完滿既句號😎