2022-09-11 38 views
在九如坊既燒烤堂幾正,空間感幾大!店員態度非常親切有禮,menu好多串燒,多到花多眼亂!Sapporo生啤買一送一,夠冰凍夠chill, 非常抵飲,食串燒點可能 without啤酒,嘆!餐廳細心位係每樣 items都會寫用咩風格去整,包括 日,泰,港,川,西,新疆,台 and「堂」,非常加分!桂花蜜糖本地凍蕃茄,非常驚喜既前菜沙律,桂花香甜好自然清新,冰凍既蕃茄透心凉!清爽清甜,食到唔停口,令到胃口大增!黑魚子蟹肉鱈魚乾,多多蟹肉份量真係估唔到,配上黑魚子咸鮮感再配蟹肉,成件事好正,鱈魚乾夠香脆。柚子雞腿肉,雞腿肉keep到juicy, 嫩滑口感!再配上柚子醬更帶出味道,味蕾帶上沖擊。孜然豚肉芫茜卷,非常創作性既串燒, 芫茜嘅香味配豚肉估唔到咁夾,感覺濃香好岩我口味。節瓜波板糖,外型賣相好有趣,兒時回憶番哂黎!味道惹味配上蛋汁,香濃又突出。好香蛋香。蟹膏燒飯團,飯團燒到金黃焦香,表面帶有飯焦感!topping再有 creamy綿密既蟹膏,濃郁入味。再夾上即用脆脆紫菜,成條事變到好高質。