2018-06-03
1999 views
有一段時間無出post啦,黎梗要勤力啲出返先得!!!今次令我有動力出post既係位於鰂魚涌既一間咖啡小店當中店内坐位唔算多,大概有10-12個坐位,但裝修簡潔閒適呢日放假自己一個黎到,打算食返個brunch慢慢嘆完先去探朋友係鰻魚定食同鰻魚All Day之間諗左好一段時間,最終All day獲勝,order份“〔和式〕全日早餐”HKd$118+HKd15轉牛角包一黎到既賣相已經非常吸引,一大塊厚身既鰻魚食落肥嫩無骨,蒲燒醬汁咸甜得宜配上既味噌炒滑蛋同樣亦是高質,嫩嫩溜的炒蛋以味噌醬提味,嚐到蛋香之外更增添一份和食之感加錢轉配既牛角包都值得一讚,大大個又香噴噴,牛油香氣十足,咬下去外層酥脆,内在層次分明伴旁既薯仔沙律都同樣無欺場,帶有薯粒既薯仔沙律混合左青瓜絲,加上有不少新鮮爽脆既沙律菜,令平日會有飽濟感既薯仔沙律變得美味而清新最後嘆埋杯濃濃的“抹茶拿鐵(L)”(正價HKd$46,跟餐半價)放空一下,真係好滿意兼好寫意對於呢間小店真係好滿意,相信好快會再為呢度既鰻魚而黎到側魚涌
今次令我有動力出post既係位於鰂魚涌既一間咖啡小店
當中店内坐位唔算多,大概有10-12個坐位,但裝修簡潔閒適