2023-10-30 480 views
近期好想食和牛,即刻上網睇吓有咩好介紹。比我搵到係大埔八號花園有間專食和牛嘅餐廳!真係唔使諗,即去!🤘🏻傳統石燒:日本鹿兒島A5和牛盛合 300g 🐄最鍾意就係傳統嘅做法,將生肉放上超熱嘅石上面燒熟,可以自己控制火候!套餐包左餐廳最出名嘅A5和牛🐄,豚西冷🥩同鹿兒島雞腿🍗。但我最鍾意嘅一定係A5和牛🥩,肉質鮮嫩無比,而且油脂分布好均勻。口感同味道都有非常多嘅層次!另外就係雞腿肉🍗,又香又滑。滋味十足!日式燒海鰻 🐟🐟魚皮燒到少少脆,🐟鰻魚肉就滑脫脫。口感豐富。味道鮮甜爽口!絕對要食!豚肉串🐷呢個好抵食,因為周年限定,所以有半價。🐷豚肉燒到啱啱熟。所以十分鮮嫩,而且唔會好乾身。非常好食!雞肉串🐤同樣都係半價,🐤雞肉肉質嫩滑彈牙,只需要少少鹽🧂去燒,就已經突出佢嘅鮮味。正哦!
傳統石燒:日本鹿兒島A5和牛盛合 300g 🐄

日式燒海鰻 🐟