2020-10-18 285 views
平時初一十五都有食開素食既習慣,今日就去左試下素年😉 原先諗住去福華街分店,點知full booking,好彩汝洲街分店仲有位。晚市分左兩個時段:18:00-19:30,19:30-21:00,如果想食記住要早啲book定位‼️原先網站見到menu有飯、意粉,但係去到發現原來無,應該係因為每間分店menu唔到,而且會定期轉menu。我地兩個人食,最後叫左兩個主菜,一個小食,兩杯飲品😄🌱 香草青醬螺絲粉 有啲食素既人會連五辛都唔食,依個螺絲粉可以走五辛,十分體貼👍🏻 青醬既份量岩岩好,唔好太多令到個粉好漏,亦都唔會太少令到個少太乾。隻青醬味道好特別,配合埋菇粒口感十足😃🌱 不可能漢堡包漢堡包入面既葉可以選擇芫荽或者羽衣甘藍,我地就揀左羽衣甘藍。最頂果塊漢堡包皮分開左擺無疊埋一齊,令到切包既時侯更加方便,唔會因為太厚而切到啲料跌曬。入面果塊「漢堡」口感同味道都好似真肉,而且啲醬汁同塊肉好夾,個漢堡包皮亦都好脆口好好味。不得不提係漢堡包隔離嘅番薯條,熱辣辣趁熱食好好味,冇平時啲薯條感覺咁熱氣‼️🌱 炸薯角配秘製蛋黃醬因為漢堡包有番薯條,所以小食我地就揀左炸薯角,薯角辣辣地好惹味,點左蛋黃醬之後好

🌱 香草青醬螺絲粉
香草青醬螺絲粉

🌱 不可能漢堡包
不可能漢堡包

🌱 炸薯角配秘製蛋黃醬
炸薯角配秘製蛋黃醬

因為漢堡包有番薯條,所以小食我地就揀左炸薯角,薯角辣辣地好惹味,點左蛋黃醬之後好似中和左炸薯角本身既熱氣😆

🌱 西柚橙梳打
🌱 青檸接骨木花梳打

跟主菜加配梳打就+$24,兩杯梳打味道都好fresh。中意西柚可以試下西柚橙梳打,青檸接骨木花梳打就有淡淡既接骨木花味,清清地幾好飲😊

店舖中間有幾張小木櫈比等候既客人坐,另外仲有一啲香薰、飲品、調味料可以比客人購買,等緊位既時候都可以睇下啲貨品。總括黎講餐廳環境幾舒服,食物質素唔錯,而且仲會定期轉menu,下次可以再試😆👍🏻
2020-10-17
$180 (Dinner)
香草青醬螺絲粉
不可能漢堡包