2021-10-17
友人特別推介「虹吸」,試過後再帶我去。話晒都係Champion level 嘅咖啡,唔到我哩啲只係知道酸定唔酸去評論;但係成間cafe 都好有氣氛,食客年齡層都好闊。『虹吸咖啡』$65-$1xx不等我同友人每人點咗一杯,Accro嘅咖啡的確比較有「餘韻」,即使對小編黎講地點唔太方便,都會將哩間cafe 放心中,下次再去。『Banana bread』$65淨飲硬係差啲,所以點咗個banana bread;banana bread 烤得香脆,有nuts係入面,增加口感,入口好舒服;雖然話有兩件,但其實好細粒,同平時嘅一件分量差唔多;伴碟嘅「小花」有少少多咗,我哋都用唔着。📍 Accro Coffee (元朗)元朗安寧路162號金城樓地下D號舖。回味指數:💛💛💛💛🖤。【後記】十分欣賞哩間café 嘅態度:➡️佢係少有會放一個封面,尊重私隱,俾人遮住個人資料➡️同埋欣賞佢真係買個比較可信嘅thermometer,哩個韓國brand的確比較準
『虹吸咖啡』$65-$1xx不等
『Banana bread』$65
。
📍 Accro Coffee (元朗)
元朗安寧路162號金城樓地下D號舖
回味指數:💛💛💛💛🖤
【後記】
十分欣賞哩間café 嘅態度:
➡️佢係少有會放一個封面,尊重私隱,俾人遮住個人資料