2022-11-09
去完迪士尼,大家通常會出邊度醫肚呢? 我地今次就揀左出青衣城,貪佢夠快,因為真係好肚餓啦! 不過青衣城通常都係大型連鎖店,選擇唔多,我地玩左成日,想食個快飯,所以就揀左食東南亞美食 亞參雞飯! 當日食肆人流都唔筒太多,去到等左大約4張左右就到我地! 我地叫左叫左:亞參去骨海南雞飯🐥$90味道都幾好,雞塊嫩滑,雞湯好味😋我地好肥仔咁,叫左油飯😬不過個飯就乾左少少🤏新加坡肉骨茶 🇸🇬 $86肉骨茶味道香濃,食到好重既胡椒味(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)我個人好中意,就咁配飯食好好味😋肉就有舊腍有舊偏瘦~*一般馬來西亞🇲🇾既肉骨茶重藥材味,新加坡🇸🇬既就重胡椒,我兩者都愛❤️馬來班蘭咖央多士 🥪 $26咖央配牛油🧈,諗起又流口水啦🤤真係好多味,多士烤得香脆,加上半溶既牛油口感,真係好正(*ˉ︶ˉ*)🍵野飲就每個餐加$10 叫左兩杯拉茶,好滑好甜好好味~整體都ok,以晚市套餐嚟講,價錢合理,味道有驚喜,上菜又快符合我地食餐快飯既原則,哈哈🤣
當日食肆人流都唔筒太多,去到等左大約4張左右就到我地!
我地叫左叫左:
亞參去骨海南雞飯🐥$90
新加坡肉骨茶 🇸🇬 $86
馬來班蘭咖央多士 🥪 $26
🍵野飲就每個餐加$10 叫左兩杯拉茶,好滑好甜好好味~