2019-04-14
估唔到荃灣街邊都會有呢啲高級嘅西餐廳,望到裡面格調都幾高尚,氣氛都不錯,所以就入咗去試吓啦。Menu上邊都幾多款選擇,仲有套餐一set set俾你揀,但係我同朋友都唔係好食得多野,所以我哋就各自散叫左一個主食,但佢個主食都可以配餐湯同埋飲品,所以其實都幾抵又豐富。餐湯到咗之後本身都唔知係乜嘢湯,但係一飲落去就已經好明顯知道係一個蘑菇湯,佢唔同平時嗰啲餐廳咁放忌廉,所以佢可以叫做一個純蘑菇湯,非常之咁香蘑菇味。而佢配左啲餐包,啲餐包食落口感似麥包,都幾特別,再配埋個蘑菇湯簡直一流。主食終於到啦,呢個係日本霜降西冷牛扒,都有成八安士架,叫咗店員比七成熟,嚟到入口啱啱好,肉質鮮嫩,多汁。另一個就係松葉蟹肉蟹膏意粉,成個松葉蟹蓋連埋啲蟹膏畀晒你,份量非常之多,亦都好鮮甜,而啲意粉佢用咗雜菌去炒,再加埋好多好多蟹肉同蟹膏一齊,變咗成個意粉好香蟹味,亦都唔會話腥味,值得推介。飲品佢亦都有好多選擇,有特色飲品,右邊呢杯就係菠蘿特飲,係將菠蘿汁溝梳打水,好香菠蘿味甜甜地嘅有汽果汁,相當不錯。