2022-06-15 1068 views
估吾到咁多本地人捧場今日印尼姐姐生日,老媽子話要買印尼野做下午茶,但openrice 睇到成個九龍原來得10間,上個月搵過深水埗欽州街得一間但都結業,點知道咁好彩佢系長沙灣道剛剛開翻。下午三點左右去到,估吾到好多本地人食緊,乜年紀都有。大部分侍應都系後生仔女,廚房系眯印尼人就吾知道啦。本來系特別來叫巴東牛肉,可惜已經賣曬,唉。最後只可以叫一個加多加多飯糰,再叫一個手打撈麵比自己加多加多飯糰($59)4分- 自己未食過,覺得個飯團吾系一粒粒飯,但姐姐話好正,系吾夠辣,但我已經叫左超辣比佢。至於價錢,個飯團得幾條菜,一隻蛋,其他吾識,咁手打撈麵抵D 手打撈麵($46)5分- 乜野系手打就吾知道,但肯定系搵手撈,因為睇著廚房姐姐系咁撈一大盤,配料都幾多,有幾多叉燒,細系粒魚蛋,脆脆炸豬皮等,魚蛋應該好好食,因為未見過啊媽會搶住食,個麵可能系印尼撈麵,吾會系自己做掛。鋪頭可能剛剛開,- 外賣變左堂食,要等佢改- 連個外賣盒蓋系邊都吾知道。- 可能系新一代,加埋系街坊生意,吾好要求有乜禮貌或者服務- 只收現金
估吾到咁多本地人捧場

加多加多飯糰($59)4分

手打撈麵($46)5分

鋪頭可能剛剛開,
- 外賣變左堂食,要等佢改
- 連個外賣盒蓋系邊都吾知道。
- 可能系新一代,加埋系街坊生意,吾好要求有乜禮貌或者服務
- 只收現金
手打撈麵
加多加多飯糰
2022-06-15
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)
$45 (Tea)
手打撈麵
加多加多飯糰