2019-02-13 353 views
連續食兩餐滑蛋豬扒飯, 寫兩編滑蛋豬扒飯嘅食評, 高下立見。正所謂看圖識字, 淨係睇圖片就知道乜嘢叫做「似樣」, 咩嘢叫做「唔掂」。如果冇記錯, 呢個舖位以前係starbucks, 位置非常之好, 旺中帶靜, 好近窩打老道。我哋搵飯食嘅, 行下行下, 望到見似樣, 門口嘅餐牌好吸引, 就入咗去喇。我叫咗個<滑蛋吉列豬扒飯定食> , 吉列豬扒內軟外脆, 美味無比; 飯粒軟硬啱啱好; 重點係滑蛋嘅控制時間, 剛好係凝固與流體之間, 令到成碗飯都能夠到蛋嘅包圍。另外我太太叫咗個<三文蟹子丼定食>, 三文魚厚切, 肉厚新鮮; 蟹子亦係比較大粒嘅(見圖), 所以全部揸流灘, 並非一般平價貨色。兩個定食都分別為58蚊, 實在係性價比非常之高。好值得推介!

滑蛋吉列豬扒飯

麵豉湯

滑蛋吉列豬扒

2019-01-20
$58 (Lunch)
滑蛋吉列豬扒飯
麵豉湯