2018-04-30
又係同男朋友嚟搵食,今次嚟咗一間係K11 對面嘅西餐小店,夜晚8點都唔洗排隊,見啲食物唔太貴就入咗嚟。餐廳面積細細,坐低都幾舒服。睇完餐牌後,決定叫蟹肉芒果他他、雞翼拼盤、海膽黑松露炒飯、煎羊扒同2杯飲品。落單後等大約10分鐘,首先黎既係蟹肉芒果他他。食落幾清新,份量唔算好多,2個人食少少就無晒,不過都食到好多蟹肉架,而且加埋芒果同牛油果,口感豐富咗!之後就嚟雞翼拼盤,反而lee 個我就幾鍾意食同埋份量多返啲,總共有3款唔同味道嘅雞翼,分別係原味、水牛城同焦糖。店員建議我哋順序食落去,咁就可以食到最原始嘅味道。雖然每隻只係單邊,但係都算大隻多肉架,炸漿亦唔會太厚。原味普通;水牛城幾惹味,辣辣地,有啲tabasco味道;焦糖味最特別,唔同平時食開嘅蜜糖味,lee 款焦糖味主要都係甜味多,我男朋友就麻麻地甜雞翼。食完小食後,就到主菜嘅部份,海膽黑松露炒飯嚟先,但係就唔係好聞到黑松露味道,反而海膽就有兩行,我自己食法就係先用紫菜食晒啲海膽先,飯最後食,不過最後發現飯嘅醬汁太甜,應該用海膽撈勻會好啲。個人覺得炒飯太甜,唔係話太好食,建議大家可能撈埋一齊食感覺好啲!至於煎羊扒,比炒飯遲咗半個鐘先
至於煎羊扒,比炒飯遲咗半個鐘先到,不過質素就唔錯,少少羊騷味,正!同埋話3成真係3成,不過就建議下次可以俾把利啲嘅鋸齒刀。
飲品方面,我同男朋友分別叫咗Blue Marshmallow 同Brown sugar ginger latte。前者賣相幾得意,有啲似富士山造型,淺藍色嘅,飲落係荔枝味飲品,不過就細杯咗啲,ginger latte 就幾好飲!
整體黎講,食物同質素算係唔錯,不過份量方面可能要再調整下,因為依家嘅每碟份量都有啲參差,下次黎嘅話可能會試下lee到嘅竹炭軟殼蟹漢堡!