2023-09-05
前幾日,趁着就嚟放完暑假,帶埋啲姨甥女去食吓西餐!一個話要食龍蝦,一個要食牛扒🧐咁啱姨甥女要去#香港中文大學 上堂所以今次就嚟到位於沙田火炭嘅@ichuclub 雖然舖仔細細,但勝在有親切感!主打性價比高嘅高質西餐!門口就拍到車,真係好方便!⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯今次我哋就叫咗set dinner頭盤就有沙律同埋 #龍蝦湯 龍蝦湯好香濃又有有好多龍蝦肉,真係好足料👍沙律份量亦都非常之多,又新鮮講個秘密比你哋知,原來餐湯同沙律係任食㗎!主菜就有~🦞🧀 #芝士焗龍蝦 Cheesy Baked Lobster 配野菌忌廉意粉- HKD 188🦞龍蝦好大隻,鋪滿勁多芝士焗到脆卜卜,野菌忌廉意粉🍝又係分量十足,麵條掛上滿滿嘅醬汁,啲野菌多到食唔晒,真係好好味!🥩 #威靈頓牛柳 Beef Wellington - HKD 198酥皮焗得啱啱好,薄薄地,唔會太厚,好酥脆,充滿油香!牛柳一入口,簡直叮一聲,又香又林,充滿牛味👍再配上紫薯蓉👍值得推介#波士頓龍蝦 雜果沙律 Boston Lobster Fresh Fruit Salad - HKD 268睇賣相就已經見到隻🦞波士頓龍蝦有幾大
雖然舖仔細細,但勝在有親切感!主打性價比高嘅高質西餐!
門口就拍到車,真係好方便!
⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯⋯
今次我哋就叫咗set dinner
頭盤就有沙律同埋 #龍蝦湯
龍蝦湯好香濃又有有好多龍蝦肉,真係好足料👍
沙律份量亦都非常之多,又新鮮
講個秘密比你哋知,
原來餐湯同沙律係任食㗎!
主菜就有~
睇賣相就已經見到隻🦞波士頓龍蝦有幾大隻啦!配上滿滿嘅鮮果沙律,真係又開胃又健康!
>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>