2023-04-17 34 views
一個人要諗食咩真係好頭痕,如果一個家庭要諗埋煮咩餸肯定仲麻煩。所以買燒味就成為左我上班帶飯同夜晚晚餐之選 除左味道好之外仲好方便。呢度見到佢都主打各款外賣燒味,所以唔少都做緊外賣優惠,有唔同配搭比你揀,實有一款岩心水而除咗組合優惠之外,每星期都會有啲指定優惠,所以唔怕你唔岩今日飯鐘諗唔到食咩 一於就過黎買1/4燒鵝自己獨食燒鵝皮拎到返屋企仲脆卜卜,下庄部份偏肥但肉感好,鵝肉還有保有水潤感、不會乾澀,緊實嫩口,部份鵝皮脂肪層稍薄,鵝皮與脂肪酥化成厚片,入口唔油膩。鵝皮讓人食指大動,還能清楚看到鵝皮紋路,一口咬下立即感受油脂在嘴裡滿溢的快感、香料氣味襲來,果然皮非常的脆又香,好好味呀!鵝肉滑嫩不乾柴,接著萌生1/4燒鵝唔夠食嘅念頭,好想再食多啲。

今日飯鐘諗唔到食咩 一於就過黎買1/4燒鵝自己獨食