2018-02-21
除左去下白泥 今次係我人生第二次入天水圍呀🙈🙈🙈因為好友住天水圍 就由佢搵有乜好餐廳食好西❤️今次揀左台灣嘢, 成日去台灣既我睇下佢正唔正宗😋😋😋擔仔麵睇相見佢係細細碗 上到枱 咦 又ok wor雖然一定唔係大碗 但超足料👍🏻肉燥好多wor ❤️蝦都爽口唔係太大食一定夠結果連湯都飲埋朋友點既皮蛋豆腐都好食 豆腐佢應該係用百福豆腐上面再加肉鬆同醬油 同皮蛋既香好夾叫水果茶既時候侍應問我地要幾隻杯 我地有問返佢係咪好大壺 佢話唔係 點知上到枱😂其實大wor 我覺得兩個人share飲就差唔多👀但朋友又叫左嘢飲 我只好自己飲😂但飲極都仲有😂 佢既水果茶好細心 冰既份量剛好 而且酸甜味調得好好 我本身想要半糖 但侍應話唔好 飲佢地調好既味❤️果然唔錯!而且杯入面有一塊已預先冰左既檸檬, 令飲既每一口都凍同好夠味朋友飲既紅心皇后佢就話麻麻 賣相係不錯 用草莓🍓點綴加分 分量頗大 錯就錯在鮮草莓乳酪沙冰既無乜士多啤梨味又無乜乳酪味☹️☹️☹️有啲淡 而且上到枱無耐就開始溶😱😱😱要飲得好快😩😩😩下次再去食都係同friend share 水果茶算, 2個人飲好抵!
因為好友住天水圍 就由佢搵有乜好餐廳食好西❤️
今次揀左台灣嘢, 成日去台灣既我睇下佢正唔正宗😋😋😋
擔仔麵睇相見佢係細細碗 上到枱 咦 又ok wor
上面再加肉鬆同醬油 同皮蛋既香好夾
叫水果茶既時候侍應問我地要幾隻杯
我地有問返佢係咪好大壺 佢話唔係
但朋友又叫左嘢飲 我只好自己飲😂
我本身想要半糖 但侍應話唔好 飲佢地調好既味❤️果然唔錯!
朋友飲既紅心皇后佢就話麻麻 賣相係不錯 用草莓🍓點綴加分
有啲淡 而且上到枱無耐就開始溶😱😱😱要飲得好快😩😩😩