2021-09-07
今日一早返公司玩board game比賽💖好好彩贏咗冠軍🤣拎左獎金同個同事食返餐好的🔥係公司附近搵咗依家Omakase💃🏻見新開又平平地😝就試下佢先💃🏻橫掂啲錢都唔係自己嘅就食lunch食豪DD🤣一坐低好快逐一上前菜:蔬菜沙律💖蔬菜新鮮👍🏻南蠻漬💖酸酸Maymay 好開胃👍🏻茶碗蒸旦💖味道比較清淡💪🏻龍蝦沙律配櫻花蝦💖好味龍蝦啖啖肉👍🏻跟住就係最期待嘅環節食魚生💃🏻鍾意食Omalase就係鍾意食佢每一次都有不同嘅驚喜🔥不時不食👅食佢每日都唔同的鮮料😋跟住就上咗個鰹魚刺身💖呢個刺身又配一個柚子醬😝分別試過有點同冇點醬😎點左好食啲因為本身呢個鰹魚好重魚味🐡食完呢個之後食埋佢碟邊嗰個薑清一清條👅想講係佢呢個薑好好食🤣🤣新鮮北寄貝💖本身北寄貝已經調左味所以加少少Wasabi已經好好食又鮮又甜又爽口😎拖羅入口即溶💖黑松露帶子💖牡丹蝦配蝦子蝦膏💖💖蝦味濃郁到不得了😋一咬落肚直情係覺得有隻下喺度跳動緊🤣金目鯛💖印象中好似係鯛魚🤣🤣銀雪魚💖我覺得呢個係幾好食🤣仲好食過拖羅😝吞拿魚腦天💖越食越濃味😎蟹膏蟹肉壽司💖好清甜不過美中不足係塊紫菜已經林左🤦🏻♀️主菜埋尾仲有一個三色丼💖擺盤好靚成幅畫咁😋入邊有魚
一坐低好快逐一上前菜:
印象中好似係鯛魚🤣🤣
銀雪魚💖我覺得呢個係幾好食🤣仲好食過拖羅😝
吞拿魚腦天💖越食越濃味😎
蟹膏蟹肉壽司💖好清甜不過美中不足係塊紫菜已經林左🤦🏻♀️
主菜埋尾仲有一個三色丼💖擺盤好靚成幅畫咁😋入邊有魚子拖羅蓉同一大塊海膽🇯🇵🇯🇵
去到最尾仲有個烏冬
甜品係紅豆瘚餅同好味咖啡👍🏻