2024-04-15
異國菜中比較少食尼泊爾菜,尼泊爾菜大部分係由印度及西藏烹調變化而來.估唔到南亞菜式原來亦適合港人口味,而且讓人充滿驚喜!今次一食確會回頭光顧😋但店舖慢工出細貨,溫馨提示大家要有多少少耐心期待(但是值得的~)🔸Daily Soup/Daily Salad跟餐可免費選餐湯或沙律.當日為忌廉白湯, 質地較稀薄,但加上大量香草味,味道同樣濃厚🔸Grilled Beef Steak($126)五成熟牛扒煎得外脆內軟,肉質粉嫩軟腍,牛味濃郁,食到牛肉本體有質素.薯條幼身香脆,表面以五香粉調味更鹹香惹味🔸MOMO($88/8pcs)是尼泊爾菜必叫菜式, 餃子由麵粉和肉餡製成.MOMO可選清蒸或脆炸.豬肉內餡柔軟有水份,圓潤飽滿,大大粒.外皮透薄煙靭,加入洋蔥粒增加香味,口感豐富.煎餃子外脆,同樣滋味,兩種我都好鐘意!🤩配上辣醬調味更有風味!🔸Chocolate Lava Cake (+$38)🔸New York Cheese Cake (+$38)🔹House Beer/White Wine (+$58)甜品亦有心思,流心朱古力味道濃郁,質地濕潤軟綿.芝士蛋糕軟身,淡淡芝士味加上蔓莓汁更有層次,旁邊
🔸Daily Soup/Daily Salad
🔸Grilled Beef Steak($126)
🔸MOMO($88/8pcs)
🔸Chocolate Lava Cake (+$38)
🔸New York Cheese Cake (+$38)
🔹House Beer/White Wine (+$58)
甜品亦有心思,流心朱古力味道濃郁,質地濕潤軟綿.芝士蛋糕軟身,淡淡芝士味加上蔓莓汁更有層次,旁邊小花造型更有清香花味~