有個好鍾意食串燒嘅朋友每次同佢約食飯 都係食串燒嘅機會我都好鍾意食串燒熱辣辣即叫即燒 撒上惹味孜然粉/辣粉 傾住計 飲番一兩杯咁 真係好正今次係佐敦食到一間小店位置唔多 串燒整得好好食 以串燒店黎講 價錢絕對係好抵食嘅🥢鹽燒牛舌芯🌟($39*)🥢鹽燒安格斯一口牛✨($39*)🥢焱燒自家製叉燒串🌟($19*)🥢土匪雞翼✨($26*/3隻)🥢椒鹽燒魷魚鬚($22*)🥢韮菜✨($15*)🥢蓮藕片($ 14*)🥢汁燒大啡菇🌟($22*)🥢翠玉瓜✨($14*)👉🏻牛舌芯嘅牛味濃+爽嫰口感嘅牛舌芯 淨食或者沾沙嗲醬食都好夾 👉🏻見到寫住「自家製」叉燒串就點黎試下 有種食緊豬護心肉嘅感覺 口感唔硬又唔乾 味道鹹甜香口👉🏻汁燒大啡菇不得了 一咬落去就是juicy到不得了 必定要點 唔止得汁燒還可選燒芝士大啡菇👉🏻串燒盤附上兩碟沾醬 分別係沙嗲醬和泰式酸辣汁 前者沙嗲醬大推裡面仲有花生粒 好香好惹味 後者酸辣開胃得黎突出到燒肉的油香🥢焱燒香烤羊架🌟($45*)🥢清酒蒜蓉焗蜆✨($43*)🥢娃娃菜🌟($14*)🥢汁燒白鱔🌟($42*)👉🏻羊架好易食到一係太生 一係太熟太乾 但呢件燒羊架keep到肉汁 口感

有個好鍾意食串燒嘅朋友
每次同佢約食飯 都係食串燒嘅機會
我都好鍾意食串燒
熱辣辣即叫即燒 撒上惹味孜然粉/辣粉
傾住計 飲番一兩杯咁 真係好正

今次係佐敦食到一間小店
位置唔多 串燒整得好好食
以串燒店黎講 價錢絕對係好抵食嘅

🥢鹽燒牛舌芯🌟($39*)
🥢鹽燒安格斯一口牛✨($39*)
🥢焱燒自家製叉燒串🌟($19*)
🥢土匪雞翼✨($26*/3隻)
🥢椒鹽燒魷魚鬚($22*)
🥢韮菜✨($15*)
🥢蓮藕片($ 14*)
🥢汁燒大啡菇🌟($22*)
🥢翠玉瓜✨($14*)

🥢焱燒香烤羊架🌟($45*)
🥢清酒蒜蓉焗蜆✨($43*)
🥢娃娃菜🌟($14*)
🥢汁燒白鱔🌟($42*)

👉🏻羊架好易食到一係太生 一係太熟太乾 但呢件燒羊架keep到肉汁 口感唔乾 帶一點羊羶味 加上孜然粉作調味 岩哂好羊肉嘅朋友

👉🏻肥美嘅燒白鱔 大條、厚肉又豐富嘅油脂香 魚皮燒得微脆 大推

👉🏻瓜菜類都燒得有爽脆嘅口感 而中間保留到水份 多數都十零蚊一份 好味又抵食

🥢原條蒜香茄子🌟($36*)
👉🏻必點原條蒜香茄子 調味配得好好食 加上軟糯的茄子加粒粒蒜香 本身唔太好茄子嘅我都停唔到地食左半條

🥢燒年糕($18*)