2024-03-26
。゚・ 𖥸──-ˋˏ 👣 龍亭 ˎˊ-──𖥸 。゚・最近同朋友去試左一個Omakase 既鐵板燒佢嘅Menu有沙律, 小食, 海鮮, 肉類, 炒飯同甜品💛沙律有煙三文魚煙三文魚包住沙律菜,咬入口非常方便同好Fresh, 仲配上蕃茄仔同龍珠果龍珠果幾特別😝都幾清甜海鮮鮑魚, 扇貝, 東星班, 白鱔海鮮方便每一款都非常新鮮, 鮑魚口感爽口彈牙, 重點上邊有超多蒜蓉🥰大愛🫶🏻扇貝超大粒, 師傅係慢慢咁樣將扇貝煎好, 所以唔會乾, 保留到好多扇貝嘅水份同汁, 食落口好鮮味🫠同埋好香牛油味😘我自己本身好鍾意食魚, 所以東星斑同白鱔係我最期待之一, 師傅將魚皮煎到好香口脆脆的, 但魚肉非常嫩滑鮮味🤤肉類肉類我地就揀咗牛同埋雞💛牛柳牛味香濃, 配埋炸蒜片更加突出牛既味道, 口感幾軟腍🤩雞肉煎得皮脆肉嫩😋不錯鵝肝多士鵝肝多士超出色🤤超厚嘅鵝肝油脂好豐富同入口即溶😋炒飯個炒飯勁有鑊氣, 真係食到粒粒飯香再加埋三文魚子, 口感層次好豐富隻蝦非常爽口彈牙😚梅酒甘龍梅酒, 味道係好香濃梅味飲落去甜甜地帶少少酸💛超容易入口甜品甜品係紫薯柚子味我真係超愛柚子味雪糕, 味道清新又解膩
最近同朋友去試左一個Omakase 既鐵板燒
佢嘅Menu有沙律, 小食, 海鮮, 肉類, 炒飯同甜品💛
沙律有煙三文魚
龍珠果幾特別😝都幾清甜
海鮮
鮑魚, 扇貝, 東星班, 白鱔
肉類
肉類我地就揀咗牛同埋雞💛
牛柳牛味香濃, 配埋炸蒜片
更加突出牛既味道, 口感幾軟腍🤩
雞肉煎得皮脆肉嫩😋不錯
鵝肝多士
鵝肝多士超出色🤤超厚嘅鵝肝
油脂好豐富同入口即溶😋
炒飯
個炒飯勁有鑊氣, 真係食到粒粒飯香
再加埋三文魚子, 口感層次好豐富
隻蝦非常爽口彈牙😚
梅酒
甘龍梅酒, 味道係好香濃梅味
飲落去甜甜地帶少少酸💛超容易入口
甜品
甜品係紫薯柚子味
我真係超愛柚子味雪糕, 味道清新又解膩