2022-07-06 509 views
我一向都好鍾意食Pasta , 尤其是Carbonara, 係我最愛之一😋傳說中這間Cafe嘅Carbonara 係全港最好食之一小弟係要去試吓啦😏😏這間Cafe嘅Carbonara 做得幾傳統, 用咗質素較高嘅意粉, 煮到大約有七成硬度, 加上巴馬臣芝士, 蛋漿及撈埋一隻日本蛋一齊食,食落去口感好creamy 😋😋😋另外佢哋加上適量嘅黑椒, 同埋份量啱啱好嘅豬面頰肉, 真係好香口, 甚至食後有回香😋😋小弟曾經N次食過真正意大利人整既Pasta , 此Carbonara 水準極高👍甚至比好多所謂高級嘅餐廳都更勝一籌, 真係比到小弟一大驚喜、有機會大家一定要試吓👍👍