2023-06-06 42 views
餐廳門口係霓虹燈設計,十分引人注目☺️入到去餐廳裡面都有泰國嘅海報做裝飾,令人一秒回到泰國既感覺~1️⃣鹽燒烏頭 $138烏頭既size好巨型,而且燒到外皮脆卜卜,內裡既魚肉仍然嫩滑,加上佢係魚身裡面加左香茅一齊燒,令味道提升左一個層次🤤2️⃣泰式手打炸蝦餅 $52蝦餅咬落好彈牙,有咬口,而且係新鮮滾熱辣炸既☺️3️⃣串燒:黑毛豬五花腩片 / 京蔥和牛串 $28 / 30呢兩款肉用料本身都夠好,燒得好jucy~只係落少少鹽就十分好食4️⃣泰式生菜包 $62每次我食泰菜必點‼️呢間既肉碎炒得好香,而且夠辣,我好滿意❤️絕對可以encore5️⃣泰式生蝦 $98生蝦鮮甜彈牙!配上綠色的醬汁,酸酸辣辣好開胃6️⃣青咖喱海鮮焗飯 $68椰香滿滿的青咖啡,加上好足料的什錦海鮮,仲有呢個焗飯應該係用左炒飯底,所以食落好香口!一啖接一啖停唔到口☺️整體呢間餐廳性價比好高,菜式分量都好大份,而且味道真心不錯!地點就係佐敦地鐵站附近,好推薦大家去嘗試🤗
1️⃣鹽燒烏頭 $138
2️⃣泰式手打炸蝦餅 $52
蝦餅咬落好彈牙,有咬口,而且係新鮮滾熱辣炸既☺️
4️⃣泰式生菜包 $62
5️⃣泰式生蝦 $98
生蝦鮮甜彈牙!配上綠色的醬汁,酸酸辣辣好開胃
6️⃣青咖喱海鮮焗飯 $68