2018-11-24 751 views
雖然係Black Friday,但今日約左好朋友慶祝佢既新工offer同埋我考完今個SEM最尾既測驗。朋友做左好多功課搵元朗有咩好食,佢就揀左呢間嘉兵衛,話係日式有heart既食堂。係輕鐵站行過去10分鐘內行到,嘉兵衛既舖面好日式。6點幾去到就無咩人住,燈光偏橙同暗暗地,感覺好舒服!除左枱面有menu之外,仲有一部爛mon(笑)既ipad,入面有D圖show 其他菜單同食物。今次我地叫左個全雞宴,哈哈。玉子燒$3X-4X (忘了)、親子丼$76、名古屋風味鷄翼$49同埋炸塩香雞軟骨$29 玉子燒旁邊有個白蘿蔔醬油小山,我朋友笑稱係富士山🗻玉子燒話係用日本蛋🥚做,要搭D醬油食,因為本身無咩味,同埋白蘿蔔既味道比蛋更突出。價錢偏貴但又唔多食到有咩特別。而名古屋風味鷄翼,每舊都係單邊拆開上,食開黎更方邊。menu話係黑胡椒蒜蓉風味,蒜蓉就唔太食得出,同埋味道只係停留係鷄翼既表層,肉個度就無咩味道。炸塩香雞軟骨就普通,份量偏少。今次最好食既係親子丼佢有附味噌湯。湯好足料,好香,好重料理酒味。飯既醬油岩岩好,飯配滑蛋既口感好好。雞既肉質就有少少”鞋”口。整體味道對於重口呼既我地就偏淡,但個pre
今次我地叫左個全雞宴,哈哈。

玉子燒旁邊有個白蘿蔔醬油小山,我朋友笑稱係富士山🗻
價錢偏貴但又唔多食到有咩特別。
而名古屋風味鷄翼,每舊都係單邊拆開上,食開黎更方邊。
炸塩香雞軟骨就普通,份量偏少。
今次最好食既係親子丼佢有附味噌湯。
湯好足料,好香,好重料理酒味。
飯既醬油岩岩好,飯配滑蛋既口感好好。
雞既肉質就有少少”鞋”口。

整體味道對於重口呼既我地就偏淡,但個presentation係好靚~環境都係好岩朋友聚會。
2018-11-23
$115 (Dinner)