2022-07-07
中環港式Fusion酒吧餐廳 呢間何蘭正真係好L 正😋之前一直聽過佢地嘅大名,依家佢地新舖重開喇,今日終於黎試到有幾正👍新店空間很大,環境好chill ,有幾個「鬼佬涼茶」霓虹燈嘅打卡位,好有特色,岩哂影相😍首先介紹下兩個前菜,真係超好食👍·涼拌水煮本地鮮魷配迷你水牛芝士柚子肉加上老油條脆粒,辣辣地嘅汁配埋魷魚加水牛芝士,呢幾樣嘢擺埋一齊完全冇諗過咁夾😍好開胃·火炙大西洋天使紅蝦配荷蘭超甜迷你小蕃茄天使紅蝦爽口彈牙,配埋西瓜同蕃茄,酸酸甜甜,好清新嘅配搭😍主菜就叫左個「先炆後煎澳洲和牛臉頰配濃香沙嗲汁,櫻花蝦炒苦瓜片及煎腸粉」佢地每道菜式名都好長🤣連諗菜式名都好有創意💯😊 牛臉頰肉炆得非常稔同入味,腸粉撈埋沙嗲汁,一個字!正!食完主菜就到甜品,西班牙油炸鬼配雪糕,岩岩新鮮炸好嘅油條沾埋海鹽焦糖醬加埋雪糕,真係食到停唔到口🥰🥰🥰我絕對會為咗呢個甜品再嚟🤣飲品方面,叫左一個手工啤酒🍻個名叫「是L但」😂同埋咸梅西瓜沙冰,呢個沙冰唔係死甜,唔係藥水味,第一啖飲落去好Fresh 🍉❤️❤️係夏天冰涼嘅感覺!呢到無論環境定菜式真係好有特色,好啱約埋朋友過嚟飲酒傾偈食吓嘢😍
呢間何蘭正真係好L 正😋
首先介紹下兩個前菜,真係超好食👍
·涼拌水煮本地鮮魷配迷你水牛芝士
·火炙大西洋天使紅蝦配荷蘭超甜迷你小蕃茄
天使紅蝦爽口彈牙,配埋西瓜同蕃茄,酸酸甜甜,好清新嘅配搭😍
食完主菜就到甜品,西班牙油炸鬼配雪糕,