2022-05-18
何蘭正真係好L正 🤣 中西合璧無違和感之餘,仲非常有驚喜!黑松露 Egg Benedict 配 Iberico叉燒 加 Danish Toast擺碟好靚,每Part恰到好處 - 溏心蛋煮到啱啱好,蛋明顯有醃過唔係普通烚蛋;叉燒半肥瘦,帶蜜糖清甜;Danish Toast香脆,連包都烘得咁好食得唔得架? 🥺川味烤西班牙豬肋骨,一切即刻骨肉分離,肉嫩多汁;三黃雞胸好嫩滑,似係慢煮;煙肉焗薯香口好味 🤤甜品叫咗腐乳芝士Crème Brûlée,口感少少似Cheese Cake,食得出腐乳味,同Fromage Blanc出奇地夾🤩 味道超濃郁,伴碟多士加雜莓有中和作用,again 多士烘得好好食,食唔停!飲品方面當然要嗌 signature 芝麻花生湯圓Cocktail,Sesame whiskey飲落似Baileys,面嗰層Peanut Foam 好正好似綿花糖咁,話有湯圓真係拮左粒mochi 畀你 😝 另一杯蜜糖桂花Cocktail係Gin,好清甜,冇另一杯咁膩,兩個人share 黎飲幾好。Overall 非常滿足同滿意嘅一餐,唔好睇佢細細碟咁精緻,飽到我食唔落咁滯。欣賞店舖上至菜單、裝修
Overall 非常滿足同滿意嘅一餐,唔好睇佢細細碟咁精緻,飽到我食唔落咁滯。欣賞店舖上至菜單、裝修,下至餐牌、餐具,主題非常統一同特出,睇得出有用心做,呢啲餐廳去一次唔夠,會再去 💗