2017-01-28 1499 views
是日過嚟探夠朋友,選址呢一間新開嘅cafe , 朋友話呢幢商場大翻身,多咗好多食物款式,其中一間吸引佢嘅就係呢間裝修特別又有公主感覺嘅餐廳。接近黃昏嘅時間,我地點左杯花茶,個花茶夠兩份分,花味清香無限加水,我自己喜歡洛神花個種帶點酸酸甜甜嘅感覺,呢杯洛神花茶十分之適合。仲要配上咁靚嘅茶杯令人賞心悅目點左個豬排骨配芝士,芝士嘅份量多到震撼,韓式風格,芝士有拉絲效果,好味,豬排骨份量夠多,肉亦都很鬆化,食完已經飽左一半。其實已經半飽狀態先記起自己叫咗個三文治,等左一陣,我終於明白點解呢個三文治要等咁耐。到底呢一個係咪一個三文治?用上厚切麵包,分量豐富直情係一座山,我叫嘅係雞扒煙豬肉三文治,餸菜份量多到估佢唔到,雞扒同煙豬肉都熱辣辣,配上秘製醬汁,仲有伴碟嘅辣醬都好好味。上層仲有美味嘅疏乎厘裏面仲有流心嘅蛋黃,配上麵包食好正!多士焗過後十分之鬆脆,我自己覺得佢係鹹吐司,比形容佢做三文治更為適合。插支蠟燭可以當蛋糕咁吹!佢嘅形態十分之特別,但係味道都同樣出色。令我驚喜嘅係配有足料嘅蔬菜。十分均衡。還有值得一提嘅係呢度嘅價格合理,食到咁飽埋單都係二百零蚊,座位舒適而且感覺真係好公主!
仲要配上咁靚嘅茶杯令人賞心悅目