2018-03-17
為左想比朋友一個surprise Birthday Party, 特意book左一間尖沙咀既樓上cafe。Cafe裝修簡約, 以colourful 做主色, 令人有種開心感覺, 另一邊設有一個game area, 可供客人耍玩。我地先各自order一個main, 再叫點小食share試試。Main course 另加 $35 可以轉套餐, 包 餐湯 + $45以下既正價飲品先來一個是日餐湯----煙肉洋蔥湯, 有大量洋蔥, 可惜味道過鹹 Main course 就揀左【黑松露香煎鵝肝意大利飯】 HK$188還好main course 味道不錯, 份量算幾多, 意大利飯飯質帶些少粒粒口感, 很creamy, 黑松露味很重, 至於鵝肝表面煎過, 外脆內軟, 近乎入口即溶, 不錯!飲品我就揀了 【我愛金莎】 (差價補HK$30)飲品份量多得高過隻杯, 沙冰打得好幼細, 為一杯朱古力沙冰, 不會太甜, 頂層加左一粒金莎增加特色。【小食拼盤】HK$328 (自選5款小食)呢度既小食平均每款都要90蚊, 想食多幾款, 拼盤最為化算。芝士豬肉釀雞翼 - 雞翼釀得脹卜卜, 表面金黃, 曬上芝士粉, 味
飲品我就揀了 【我愛金莎】 (差價補HK$30)
【小食拼盤】HK$328 (自選5款小食)
芝士豬肉釀雞翼 - 雞翼釀得脹卜卜, 表面金黃, 曬上芝士粉, 味道唔錯~
醬爆雞翼 - 呢款雞翼較為乾身, 沒什麼肉汁
芝士焗有機大傘菇 - 最為出色的一個小食! 滿滿芝士佈在大大隻菇上, 芝士焗至金黃色, 一切開, 大傘菇還是很JUICY, 芝士為半溶狀態, 芝味濃郁, 值得一試~
食滿一千蚊, 餐廳還會送上呢度既鎮店之寶-------怪獸雪糕, 還會送出一張即影即有相作留念。
份量超巨型, 還可以預先跟餐廳預訂, 佈置成生日字句給同行生日朋友送上驚喜。
當晚有唔少食客都是來慶祝生日, 侍應將所有燈關掉, 唱著生日歌送上怪獸雪糕, 很有氣氛呢。
這個份量至少為四人份量, 有多球不同味道既雪糕球, 雪糕球都比較實, 慢慢食都唔怕咁快溶, 入面仲有一隻香蕉、波板糖、棉花糖, 大量既CREAM同埋底部既威化餅, 份量驚人, 賣相吸晴, 雖然雪糕份量不少, 但雪糕味道反而偏淡, 唔怕愈食愈甜, 最後我們跟其他檯食客一樣, 都不能完全KO整盤巨形雪糕。
餐廳內還有兩隻可愛貓貓在桌下四處穿越, 很受食客討好, 雖然價錢偏貴, 但在尖沙咀地段, 不限時交檯, 可以慢慢食, 慢慢同朋友傾下計, 又有CARD GAME玩, 在尖沙咀找一個符合以上條件都有點難度呢~