最近喺旺角做完野都咁啱有少少時間,就去左依間之前一路save低想去而同朗豪坊不過係兩街之隔既貓cafe😺😺😺入到去第一時間量體溫潔手加除鞋,因為入面係榻榻米形式,所以需要著襪入去的。另外店員會主動問你之前有冇黎過,如果未黎過既話店員會輕輕同你講解收費/注意事項等等😊 留意到店員其實都會留意住客人同貓既互動,不過亦留意到就欠缺些少主動去話比客人聽某啲貓既脾性🤢 始終呢度介紹牌上面冇特別提及每隻貓既習性/喜好⬜ 講得直白啲就係如果提一提邊啲貓要特別小心去approach就會好啲,尤其喺唔知邊啲客人可能平時少接觸開貓唔熟貓脾性既依到收費頭一個鐘$68包一杯野飲,之後就每個鐘額外再收$38。另外再加多$10就有一件cake😜  可能你會話有啲貴喎,但其實一諗到佢真係會將部分收益撥去做捐款/買罐,消費既同時又支持到幫助流浪貓工作就覺得都ok呀呢個價錢😇 喺野食方面除左本身有個溫馨提示牌之外,店員喺上芝士蛋糕時都不忘補充一句:請盡快食用,以免離開位後貓咪會走過黎會偷食😹依方面做得唔錯入面除左有兩隻英短之外,其餘都係唐貓,係愛唐貓之人既天堂😺 暫時去過兩次,兩次去到雖然咁啱有一半既貓都訓緊休息緊,不

🍰細細件cheesecake系列超濃郁芝士蛋糕

入面除左有兩隻英短之外,其餘都係唐貓,係愛唐貓之人既天堂😺 暫時去過兩次,兩次去到雖然咁啱有一半既貓都訓緊休息緊,不過冇訓著既貓咁啱都係好歡迎人類幫手拍屁屁同抓癢😻 而訓緊教既有得望住佢地個訓教樣都覺得好治癒😇

雖然只係去過兩次,但感覺依到既貓以曾經係流浪貓黎講都算比較快就變得痴人,只要你服侍得啲主子好,就會吸左第二隻貓過黎搵你幫手拍屁屁😹 不過被黏住既感覺真係好幸福😆

等一隻貓咖啡 Waiting Cat Cafe 🐈🐈

依間店鋪每個月都會將部分收益/捐款 捐比流浪貓機構又或者捐罐罐比獨立義工

當中包括埋老闆另外經營既三間食肆,額外每個月都會捐出共$9000黎幫助流浪貓

對流浪貓出錢又出力真係唔話得😽

幫襯時段:下午
人均消費:$68
再幫襯指數:😻😻😻😻
地址:旺角彌敦道642號陶德大廈3樓642室

2020-12-08
$68 (Tea)
🍰細細件cheesecake系列超濃郁芝士蛋糕