行到有啲肚餓,見呢間餐廳幾多人等位,應該唔差卦,所以就拎張飛等位.估唔到平日星期五1pm都要等20分鐘,而且限定入座起計90mins還枱.我同朋友都加咗$48 (+$20再+$28)轉餐&升級抹茶飲品粟米忌廉湯味道同一般罐頭湯無分別,只係啲粟米比較大粒同脹卜卜牛肉壽喜燒烏冬雖然無個爐俾你自己燒,但個鍋上枱時係滾到出泡泡嘅,湯夠甜,牛肉都ok,但烏冬就好一般,一夾就斷...日式肉汁燴牛肉蛋包飯咖哩真係好一般,比起日本街頭求其一間都唔夠香甜,牛肉粒ok,可以再稔少少.個蛋整得幾好福岡八女抹茶紅豆白玉拿鐵我哋一個點凍,一個點熱. 成餐亮點反而喺個飲品,雖然紅豆同喺日本食嘅紅豆無得比,抹茶亦唔係好出色,但整體幾好味 由於呢間餐廳來自九州,而且定價偏貴,食物份量亦偏少,味道自然應該要有番咁上下質素. 希望餐廳可以跟番日本店嘅食物水平,尤其個烏冬丶紅豆,如果食材係一樣嘅話,咁飪調方法一定出咗問題.雖然食物未及日本店質素,但侍應們嘅親切服務態度值得一讚!

粟米忌廉湯
味道同一般罐頭湯無分別,只係啲粟米比較大粒同脹卜卜
餐湯

牛肉壽喜燒烏冬
牛肉壽喜燒烏冬

日式肉汁燴牛肉蛋包飯
日式肉汁燴牛肉蛋包飯

福岡八女抹茶紅豆白玉拿鐵

雖然食物未及日本店質素,但侍應們嘅親切服務態度值得一讚!
2018-01-26
Waiting Time
20 Minutes (Dine In)
$190 (Lunch)