2023-07-06 782 views
放工自己去食晚飯,侍應送錯嘢食,因為我好專心咁填緊medical嘅問卷,冇為意就食咗。餐廳侍應當時好大聲咁討論緊送錯嘢食,一開始冇留意講咩直到有其中一個侍應過嚟望一望我張單,我先發覺自己食錯咗。本身面皮薄,叫嘢食都唔敢大聲叫侍應過嚟,真心如果係想再confirm,要我道歉,或者補差額(睇食評貌似仲平過我叫嗰個少少,定係加咗價🥺),可以直接同我講。但佢哋嘅做法係不斷大聲咁話24號個女人已經食咗,覺得非常尷尬,更加唔敢出聲,驚成為全餐廳焦點。連中途有水滴落我個頭度都唔敢出聲,淨係自己移過少少坐就算。如果我嘅錯誤令到其他客人受到困擾,我只能夠喺呢度道歉,對唔住!因為好尷尬,如果冇乜必要唔想再去😖