2021-06-15
第二次黎,第一次寫食評,啲野食都正常既!但因為大家宜家都好著重衞生,但呢間酒樓既侍應就無乜衞生常識,所以寫出黎,希望有所改善!我地嗌左龍蝦伊麵,因為師傅都無扑開啲龍蝦既鉗同肩膊位,所以自己用鉗爆開,個殼都好厚同硬,所以都要用啲時間同力水去爆,幾經辛苦咁鉗好,滿心歡喜同期待咁放係隻碗度,諗住鉗多一舊先一次過食,當時有個侍應出於好意黎幫我地換碟,咁我當時左手拎住隻鉗,右手拎住舊龍蝦,係隻碗上面,於是我縮手俾佢換,點知佢竟然將檯面污糟既野用手拿起掉入我隻碗度我話:「我仲食緊架喎!」個侍應就用手指係我隻碗入面,舊龍蝦上面,拿起返果舊野⋯我話:唔使啦!唔該你!我隻碗同舊肉都唔敢要啦⋯咁污糟明白侍應係出於好意,但建議要留意下客人既碗有無食物,換碟/碗前問一問,職員要多加強衞生意識!最後我地食左大約一個鐘左右,可能係星期六啦,岩岩食完野,就有個經理開口話想做多轉客,叫我地埋單咁我地都即刻埋單走了下次假期應該唔考慮呢間,因為食中菜都希望可以有返兩個鐘時間,同親友慢慢食下飯同傾下計,飲杯茶,咁趕時間就唔考慮呢間,加上價錢都唔係好平,但好似食快餐咁!
啲野食都正常既!
但因為大家宜家都好著重衞生,
但呢間酒樓既侍應就無乜衞生常識,
所以寫出黎,希望有所改善!
我地嗌左龍蝦伊麵,
因為師傅都無扑開啲龍蝦既鉗同肩膊位,
所以自己用鉗爆開,
個殼都好厚同硬,
所以都要用啲時間同力水去爆,
幾經辛苦咁鉗好,
滿心歡喜同期待咁放係隻碗度,
諗住鉗多一舊先一次過食,
當時有個侍應出於好意黎幫我地換碟,
咁我當時左手拎住隻鉗,
右手拎住舊龍蝦,係隻碗上面,
於是我縮手俾佢換,
點知佢竟然將檯面污糟既野用手拿起掉入我隻碗度
我話:「我仲食緊架喎!」
個侍應就用手指係我隻碗入面,舊龍蝦上面,
拿起返果舊野⋯
我話:唔使啦!唔該你!
我隻碗同舊肉都唔敢要啦⋯咁污糟
龍蝦伊面、鮑魚、燒鵝(例牌)、燎參蝦球