2017-07-14
喺屯門開店早期,真係成日都黎,之前成日搞啲特別版水果冰、糖水,菠蘿冰、紫薯豆腐花等,就係咁成功令我心思思想去食最近冇再推出新野,加上夜晚經過幾次都要排隊等位,到等到位入去,又催人走,我就冇再去喇。是日下午茶黎到,空位挺多,見未夠鐘睇戲就歇一歇。餐牌同之前大致一樣,有水果冰、西米露、豆腐花、涼粉、雙皮奶、中式糖水等,定價合理。龍眼椰果冰 $40天時暑熱,冇辦法抗拒龍眼冰,清爽消暑。而家仲標明一份等如30粒龍眼,非常足料。龍眼冰清甜不膩,邊食邊感覺到龍眼肉嘅口感,同食緊龍眼冇分別。冰唔算打得好碎,但都夠滑。面頭仲有椰果、珍珠,加強口感。食過幾款水果冰,依然覺得龍眼係最好食。杏仁茶燉蛋 $33可轉芝麻糊或合桃糊,價錢一樣。上層係杏仁茶,上枱已經聞到好香,質地稀身,滋潤度高。下層係燉蛋白,份量唔多,但好滑溜,不錯吃。呢間分店較尖東嘅坐得舒服,有高枱高櫈,有長枱有細枱,下午茶時間黎基本上都有位坐,晚上就多人啲,通常都要等位。服務可以話係冇,店員都係後生細仔,間中會睇你唔到,有需要舉多幾次手就冇問題,冇收加一服務費,我冇特別要求。
是日下午茶黎到,空位挺多,見未夠鐘睇戲就歇一歇。
龍眼椰果冰 $40
冰唔算打得好碎,但都夠滑。
面頭仲有椰果、珍珠,加強口感。
食過幾款水果冰,依然覺得龍眼係最好食。
杏仁茶燉蛋 $33
可轉芝麻糊或合桃糊,價錢一樣。
上層係杏仁茶,上枱已經聞到好香,質地稀身,滋潤度高。
下層係燉蛋白,份量唔多,但好滑溜,不錯吃。