2019-07-12 52 views
喺中環附近返工,放咗工之後想同朋友搵啲嘢食。行到去中環扶手電梯附近,見到呢間好低調嘅餐廳,就入咗去食啦。冇諗過原來喺中環都有咁平嘅嘢食。一個飯都只係50幾蚊,仲要有肉有菜。都有好多唔同嘅選擇,而我就揀咗比較吸引嘅叉燒炒蛋。除咗飯之外,我仲帶咗一隻煎蛋,一盒炒蛋,一盒雞翼同埋一碟魷魚鬚。啲飯一上到黎真係好香噴噴,炒蛋好嫩滑,仲有啲蛋汁。啲叉燒一啲都唔乾,好好味。至於隻煎蛋,係一隻太陽蛋配甜豉油,冇咩特別,唔會太難食都唔會話特別好食。一個炒蛋加$10就叫到,真係好抵食。個炒蛋上黎嘅時候,佢嘅蛋香真係好正,其實我真係好鍾意食蛋。我哋仲點咗兩個炸嘢食,魷魚鬚同埋雞翼。揸出嚟好香脆好好食,魷魚酥個粉漿一啲都唔厚,好脆,而且個調味啱啱好唔會太鹹唔會太淡。佢仲配左一個醋,所以食落覺得一啲都唔肥膩。至於個雞翼上面有好多芝麻,同埋炸過,所以好香口好脆。而且個雞翼唔會太過乾,仲保留到啲肉汁。最後,因為叫咗好多炸嘅嘢,所以我哋叫咗支五花茶來降火。

最後,因為叫咗好多炸嘅嘢,所以我哋叫咗支五花茶來降火。
  • 椒鹽魷魚鬚