2019-04-15 467 views
之前一直都想去大陸試下,但同朋友時間就唔啱,最終都去唔成,既然香港都有唔洗山長水遠,咁就即慶嚟呢到試試。等候嘅大廳有好多座位,亦提供小食、生果、糖水、湯品同水免費享用,如果等位等到悶悶地仲可以做埋美甲,呢到完全唔馬虎,仲有好多顏色選擇。點餐用平板落單,容易操作。首先選湯底,有單窩、拼窩同埋四宮格,我地兩個人但又想試兩款湯底,最後選了四宮格, 一格清油麻辣火鍋+一格蕃茄火鍋,其中兩格點清水, 提提大家如果咁樣選擇會比雙拼優惠$60幾蚊㗎。我地揀咗以下幾款食物,招牌毛肚、招牌蝦滑、撈派滑牛肉、撈派豆花、撈面、活蝦、西班牙梅豚肉、手切牛小排、、長生菜、響鈴卷,所有食物新鮮水準不錯👍🏻尤其撈面,會有師傅過嚟即拉,可選擇粗幼。另外我地加埋自選調料同自選飲料。經服務員珍珍推介下我地仲飲咗碗隱藏版蕃茄芫荽肉碎湯,配料可於調料區拎,有肉碎、香菜、蔥再加埋蕃茄湯底而整成,好好味,啱晒我呢個芫荽控,仲拎埋去撈面食,一流!呢到嘅爐底抽氣系統非常出色,食完身上完全感受唔到個陣打完邊爐嘅難聞味道。服務員非常貼心,我同朋友稍為有些微舉動佢都即刻過嚟幫手,一坐低已經為我地遞上髪圈及擦屏濕紙,另外落料剝蝦都唔洗經我地

點餐用平板落單,容易操作。

清油麻辣火鍋+蕃茄火鍋

我地揀咗以下幾款食物,
、長生菜、響鈴卷,所有食物新鮮水準不錯👍🏻
尤其撈面,會有師傅過嚟即拉,可選擇粗幼。

另外我地加埋自選調料同自選飲料。

服務員非常貼心,我同朋友稍為有些微舉動佢都即刻過嚟幫手,一坐低已經為我地遞上髪圈及擦屏濕紙,另外落料剝蝦都唔洗經我地兩個手,佢見我地兩個女仕悶悶地仲搵埋陪食熊陪我地打邊爐,服務真係非常無微不至,抵讚!

當日場內好多人嚟食生日飯,氣氛好好。當然唔少得仲有變臉表演,娛樂性豐富,呢餐飯真係值回票價!
2019-04-14
清油麻辣火鍋+蕃茄火鍋