2021-11-02
📍 Project B ~ 深水埗長沙灣道22-24號恆成大廈地舖呢一餐係round one,因為唔記得咗約咗人😂😂😂所以食個快就要先啦,班朋友就問我深水埗有乜嘢好食,我就話一定試新野,之前經過幾次都冇機會去食,所以就選擇左呢間酒吧式餐廳😆😆😆1)忌廉蘑菇湯🥣,講真果句個湯就麻麻哋啦,冇乜蘑菇味2)馬沙拉美國肉眼扒🥩,肉眼扒就煎得好香,不過塊扒太薄啦,🤦🏻♂️🤦🏻♂️🤦🏻♂️嘥咗3)意大利煙肉卡邦尼意粉🍝 ,到枱就聞到嘅香濃芝士味,意粉冇overcooked,味道又唔會太搶😂😂😏😏個汁嘅portion啱啱好食完唔會覺得好跩4)墨西哥香草牛柳絲卷餅🌮,味道係幾香不過牛肉絲太細條,食唔到牛肉味5)蜜糖黑椒雞中翼🍗,呢個一定要別太因為真係好香口,好好食個脆皮又唔會太燶,雞翼肉都依然好多汁好鮮甜👍🏻👍🏻👍🏻環境似酒吧多啲,價錢適中,有機會lunch過去試吓去啲漢堡包🍔。
馬沙拉美國肉眼扒
意大利煙肉卡邦尼意粉