2015-09-12 3809 views
大和豚総本店 門面感覺好寬敞走進店裡,果然無錯。桌面很大,每張桌子都有個距離,傾計時候就唔怕會太嘈與友人兩個尼到當然要試下餐牌上嘅松葉雪見美人鍋(我同朋友都係因為呢個鍋而來的哈哈女仔嘛)另外叫左兩杯特飲($38),可是忘記名字。本人比較喜歡粉色這杯,比較清新酸酸甜甜較開胃松葉雪見美人鍋 $288店員放低個鍋同時會放低埋一小碗JELLY嘅野,其實就係骨膠原,自己倒入,慢慢融入湯底.松葉蟹半隻,鍋中間似雪山嘅蘿蔔蓉,仲有大量嘅芽菜及娃娃菜,令整個湯底好鮮甜.可是友人對這個鍋蘿蔔蓉的份量有點多食材好新鮮,雖然我同友人兩個都食蟹時食到好狼狽,但真係不得不讚!豚肉看起來很肥,心諗:如果係燒嘅話必定好好味! 食第一片入口,竟然都不俗。脂肪剛好 好好咬口.會馬上碌多片食。但老實說 呢個餐只係兩位女士份量.(餐牌上有火鍋配料追加)下次會再來試試其他食品
大和豚総本店 門面感覺好寬敞

另外叫左兩杯特飲($38),可是忘記名字。
本人比較喜歡粉色這杯,比較清新酸酸甜甜較開胃
松葉雪見美人鍋 $288

下次會再來試試其他食品
2015-09-05
Waiting Time
10 Minutes (Dine In)