2021-09-07
🐳海洋冰室胡迪警長趁住自己生日有免費🥳決定同女朋友仔去海洋公園慶祝下🥰🥰難得平日去...食咩做咩都唔洗排隊🤩🤩因為太熱關係,我地決定揀間有冷氣既餐廳食🤪🏆🏆🏆 招牌雞煲皇 $145Omg....初頭我以為佢呢個雞煲係好似出面個種,將舊雞切到勁碎、勁多碎骨🥲點知🧐🧐佢係原塊雞扒😍😍😍勁多舊、每舊都大大舊又厚🤪🤪🤪佢個汁、超好食,撈飯食一流😘😘佢爆得勁香個汁...加上佢連配菜(青椒個d都入哂味,超正)🏆🏆🏆咕嚕蝦球 $150出面普遍就係咕嚕骨、咕嚕雞!但咕嚕蝦球、真心少見😚😚佢個蝦球大大粒、兩個人食平均都有3-4粒🥳🥳🥳佢個皮仲做到脆脆地,食得出佢係炒好,先落咕嚕醬撈,咁就唔會咁快變軟🤤🤤佢個汁,唔會做到太酸太甜,味道拎得岩岩好🥰🥰本身諗緊...間野咁貴,唔係熱真係唔想幫襯...因為驚又貴又難食🥲點知....顛覆咗我嘅想像😱😱勁好食...🥰🥰我諗..下次我都唔會食出面d小食店,會直入呢間海洋冰室到食🥳🥳🥳🥳🏠海洋冰室 (黃竹坑)黃竹坑海洋公園海洋天地(海盜船隔離)味道:5/5環境 : 5/5服務:5/5衛生:5/5價錢:4/5
🏆🏆🏆 招牌雞煲皇 $145
🏆🏆🏆咕嚕蝦球 $150
🏠海洋冰室 (黃竹坑)
黃竹坑海洋公園海洋天地
(海盜船隔離)