2022-07-31
呢排鐘意去唔同嘅cafe店打卡,今日就去咗呢間位於太子西洋菜北嘅Hami Harmony😜環境都幾寬敞舒適,裝修好精緻🥰好有文青格調😌啱哂鐘意影相嘅我😍😍🥢蒜香西班牙牛肉粒配香草燒肉汁 $98本身諗住叫個小食唔洗咁飽肚,點知佢份量咁大碟😌😌好有驚喜😜😜真係成碟盤滿缽滿🤩🤩牛肉粒口感煙韌又彈牙👍🏻👍🏻仲好吸燒肉汁嘅味道,食落口好juicy😽惹味十足🥢北海道軟殼蟹配黑松露意大利粉 $128來自北海道嘅軟殼蟹外皮好香脆🤤🤤炸粉亦唔會太多,一咬就感受到佢嘅蟹肉,蟹肉肉質嫩滑無比😌同黑松露嘅意大利粉真係好夾🥰🥰意粉仲好彈牙多汁,仲有翠玉瓜做襯托,增添左唔少口感😙🤤 🥢伯爵紅茶焦糖燉蛋 $45嚟到cafe都想試下佢地嘅甜品,呢個燉蛋性價比都幾高😜伯爵茶味都係濃郁,上面係一厚薄薄嘅焦糖,底中就係極之幼滑嘅燉蛋,食落去唔會太甜😍好易入口,真係唔好錯過呀🤩🤩🍵宇治抹茶拿鐵 $38拉花好靚呀😙😙抹茶嘅顏色好自然😜味道好平衡🤩抹茶同牛奶嘅比例係完美配合🥳一上枱就聞到抹茶嘅濃香😗🍹芒果椰子梳打 $38係用芒果果蓉打碎而成,芒果味道真材實料🤩完全唔係加工嘅味道😍😍大熱天時飲真係有一種透心涼嘅感覺,清熱氣又解渴😌
🥢蒜香西班牙牛肉粒配香草燒肉汁 $98
🥢北海道軟殼蟹配黑松露意大利粉 $128