2018-10-05
今日慶祝朋友生日🎂我同朋友都鍾意食火鍋🥘就Book左呢間樓上火鍋,有陣時我都幾鍾意去樓上店,因為好多時候都平D,性價比會高D😝對於我比較為食既人係要識得揀,今次就揀左上品,因為見到佢有生日優惠✌🏻雖然佢係樓上店,但地下都有企既招牌,所以都幾易搵,一上到去就有侍應招呼,店舖唔係好大🙆🏻但都有幾多坐位,佢啲枱又可以拍埋,可以容納到好多人,仲睇到佢有一間房,不過冇入到去睇👀當睇到佢餐牌嘅時候,我有少少後悔,因為我有好多野都想食,但剩係得兩個人食唔到咁多(雖然我哋已經叫咗好多野🙈)我食火鍋通常都叫沙嗲湯底,叫左7個菜😝有刺身,加拿大象拔蚌*例同小份櫻花牛刺身,超新鮮又甜,尤其係牛肉刺身,連埋佢個酸汁,簡直一流🤤有肉,頂級本地鮮肥牛,以呢個價錢食到咁正既肥牛,佢份量唔係多,但幾乎入口即溶,唔知係邊個部位呢🤔有丸類,自製新鮮墨魚滑同芝士爽蝦丸,兩者都好爽滑,彈牙有菜,粟米加生菜,最好係有得雙拼,亦都好彩佢有雙拼先可以叫唔同既野😎我對佢嘅評價係一間值得回頭的火鍋👍🏻除咗食物品質好,服務態度亦抵讚,仲有甜品送,好耐都未試過食一間咁好嘅火鍋,買單$700左右一個,唔係平,但係值,所以我建議多啲人嚟仲抵啲
有丸類,自製新鮮墨魚滑同芝士爽蝦丸,兩者都好爽滑,彈牙
我對佢嘅評價係一間值得回頭的火鍋👍🏻除咗食物品質好,服務態度亦抵讚,仲有甜品送,好耐都未試過食一間咁好嘅火鍋,買單$700左右一個,唔係平,但係值,所以我建議多啲人嚟仲抵啲👨👩👧👦👨👩👧👦