2022-08-25 49 views
早排想約朋友食飯🍚,大家都中意食辣又想係香港試下食酸菜魚同川菜,就幾個朋友黎左呢間餐廳試下啦!餐廳裝潢唔錯,又開揚,店舖員工又好友善同貼心,不斷幫我地換水,加分~黎左大大盤酸菜魚,之前食過好幾間的酸菜魚發現呢間的辣,係同出面唔同,呢間係好似由薑帶出黎的辣。魚🐠方面,好彈牙,魚肉爽甜。湯方面,已經選擇辣湯底,整體酸辣度夠哂。酸菜方面份量足。配菜,萵筍、菇、炸蒜、芝麻。招牌去骨海南雞~成隻雞都好滑,去骨食好方便🐓雞肉滑仲加醬汁一流👍🏻三款醬包括海南雞醬、蔥油、辣醬,任君選擇。寧波醉蝦🍤係用生蝦透過料酒 醃製而成,蝦肉好入味,全隻都係酒同材料味,食落去蝦肉又好彈牙,好味。👯‍♂️上了一碟鱸魚片,放入酸菜肉加餸,鱸魚片唔會腥反而魚肉厚實之餘仲好新鮮,絕對係貨真價實同價錢合理!絕對推介黎呢間店試下。👏🏻

魚🐠方面,好彈牙,魚肉爽甜。

湯方面,已經選擇辣湯底,整體酸辣度夠哂。

酸菜方面份量足。

配菜,萵筍、菇、炸蒜、芝麻。