2019-03-04 252 views
話說两位朋友都好鍾意食拉麵, 今日約咗喺太子等,咁就係太子搵食啦~上openrice search到“魂"呢間拉麵店見到佢食評都好好喎,咁一於去試下!估唔到呢間小店咁先進嘅pad pad落單,而且店員好細心教我哋點樣點餐。我自己寫點咗個琥珀拉麵,佢係用麻醬撈,再加上薄叉燒、溏心蛋、 粟米粒味道唔錯👍 麻醬味道唔太濃、食落唔滯,正……喎!朋友叫咗個“太極拉麵“,拉麵加上黑蒜汁, 叉燒上面有一嚿蟹膏頂部在啲金箔,呢個配搭好得意,湯底味道濃郁, 值得一試!另一個朋友嗌咗“魂拉麵", 呢個似喺日本食嗰啲拉麵,香濃嘅豬骨湯底加上叉燒!餃子皮好脆,肉汁juicy令人食過返尋味!另外八爪魚波波,口感彈牙,味道都唔錯!總括嚟講呢一小店值得推介,可以 一試再試!
琥珀伴麵
太極拉麵
魂拉麵
總括嚟講呢一小店值得推介,可以 一試再試!
2019-02-26
$100 (Dinner)