2023-08-13 301 views
第二次幫襯,今晚家裡4人共點5道菜,分別為:1. 咕嚕龍鳳球2. 酸菜魚3. 蒜蓉粉絲蒸茄子4. 椒鹽九肚魚5. 金涼瓜整體而言,5道都好味道,5道菜感覺都有鑊氣或廚師用心烹煮。金莎涼瓜,又脆又入口有啖啖蛋黃沙,成餐最有驚喜既菜式。椒鹽九肚魚,魚肉夠滑,又炸得夠脆。咕嚕龍鳳球D汁夠味,所謂龍鳳球係雞mix蝦。雞口感有少少偏硬,但可接受。而蝦就好彈牙,口感又爽又Q,令人食過返尋味。至於,酸菜魚,鱸魚夠滑,配埋啲QQ口感既水晶粉,個湯唔太油,同帶有微微酸辣味。相對其他主打酸菜魚、水煮魚既食店,佢味道偏淡,但唔係唔好食。各店有各店既風味,濃與唔濃味,我覺得整體好食比較重要。怕辣又想試酸菜魚既,佢會啱你。蒜蓉蒸粉絲,相對味道比較普通,茄子不太濃味,但粉絲有好濃烈蒜香味,但整體合格。是次4人共食$591。我覺得晚市來講,價錢合理。雖然店舖位置要行長斜,但相對比較靜,方便家人傾計。不過,個個人對食要求唔同,還是大家試過先知啱唔唔口味。
第二次幫襯,今晚家裡4人共點5道菜,分別為:
1. 咕嚕龍鳳球
2. 酸菜魚
3. 蒜蓉粉絲蒸茄子
4. 椒鹽九肚魚
5. 金涼瓜
整體而言,5道都好味道,5道菜感覺都有鑊氣或廚師用心烹煮。
金莎涼瓜,又脆又入口有啖啖蛋黃沙,成餐最有驚喜既菜式。
椒鹽九肚魚,魚肉夠滑,又炸得夠脆。
不過,個個人對食要求唔同,還是大家試過先知啱唔唔口味。

2023-08-13
  • 金莎涼瓜